SIMANTRO
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ SIMANTRO FORUM
SIMANTRO
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ SIMANTRO FORUM
SIMANTRO
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


GREEK ORTHODOX FORUM
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΣύνδεσηΣύνδεση  ΕγγραφήΕγγραφή  
Photobucket
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΦΟΡΟΥΜ
WELCOME TO SIMANTRO FORUM
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
» Ήρθαν οι νέες ταυτότητες – Δείτε πώς θα είναι
MONSANTO COMPANY EmptyΠαρ Φεβ 24, 2023 8:23 pm από Admin

» Αγιον Όρος (ντοκυμαντέρ CBS) απο την εκπομπή 60 minutes
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Ιουν 02, 2020 5:01 pm από Admin

» ΆΟΡ: Το Ελληνικό τυφέκιο που δίνει ζωή στην αμυντική βιομηχανία
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Ιουν 02, 2020 4:56 pm από Admin

» Αμφιλεγόμενη κίνηση από την Microsoft: Θα αντικαταστήσει δεκάδες δημοσιογράφους με ρομπότ
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Ιουν 02, 2020 4:46 pm από Admin

» Ένα τσιρότο και ένα δαχτυλίδι στη μάχη κατά του κορωνοϊού
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Ιουν 02, 2020 4:27 pm από Admin

» Πακιστάν: Κόβουν το νερό και κατάσχουν τη γη των Χριστιανών
MONSANTO COMPANY EmptyΔευ Μάης 25, 2020 6:38 pm από Admin

» Δείτε την ταινία Ιωσήφ ο Ησυχαστής που πήρε 5 βραβεία στο φεστιβάλ του Λονδίνου (Elder Joseph the hesychast)
MONSANTO COMPANY EmptyΔευ Μάης 25, 2020 6:36 pm από Admin

» ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ (Βίντεο)
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Απρ 21, 2020 9:57 pm από Admin

» Μήνυμα π. Παρθένιου: Ανοίξτε τις Εκκλησίες! Μην πλανάσθε! Ετοιμάζονται για να σφραγίσουν τον κόσμο!
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Απρ 21, 2020 9:33 pm από Admin

» Τα 700 εκατ. της Κομισιόν για τον Έβρο καταλήγουν σε ΟΗΕ και μετανάστες, όχι στην θωράκιση των ελληνικών συνόρων
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Απρ 21, 2020 9:24 pm από Admin

» Ανησυχία και προβληματισμός από τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ για το «σφράγισμα» του Bill Gates
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Απρ 21, 2020 9:06 pm από Admin

» Bill Gates & dr Fauci για ψηφιακά πιστοποιητικά ανοσίας
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Απρ 21, 2020 9:03 pm από Admin

» ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΘΕΙΑ; ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ…
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Απρ 21, 2020 8:59 pm από Admin

» Δενδροπόταμος: Πακιστανοί πήγαν με μαχαίρια και ρόπαλα για αντίποινα στους Ρομά
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Απρ 21, 2020 8:57 pm από Admin

» Επειγόντως ο Χαρδαλιάς στην Ερμιονίδα- Εντοπιστηκαν πάνω από 150 κρούσματα
MONSANTO COMPANY EmptyΤρι Απρ 21, 2020 8:51 pm από Admin

Translator
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Επισκέπτες
Ορθόδοξος Συναξαριστής
Παρόμοια θέματα

     

     MONSANTO COMPANY

    Πήγαινε κάτω 
    ΣυγγραφέαςΜήνυμα
    Admin
    Admin
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 3020
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/12/2010

    MONSANTO COMPANY Empty
    ΔημοσίευσηΘέμα: MONSANTO COMPANY   MONSANTO COMPANY EmptyΚυρ Δεκ 19, 2010 10:46 am

    Λίγα λόγια για το ποιά είναι η Monsanto Company

    Η επιχείρηση Monsanto (NYSE: MON) είναι ΗΠΑ - εδρευμένη πολυεθνική γεωργική εταιρία βιοτεχνολογίας. Είναι ο παγκόσμιος κύριος παραγωγός glyphosate ζιζανιοκτόνου, που πωλείται ως «συγκέντρωση». Το Monsanto είναι επίσης ο κύριος παραγωγός του γενετικά κατασκευασμένου (GE) σπόρου παρέχει την τεχνολογία σε 90% των σπόρων της παγκόσμιας Γερμανίας. είναι με κεντρικά γραφεία σε Creve Coeur, Μισσούρι. Το Agracetus, που είναι κύριο από Monsanto, παράγει αποκλειστικά τον έτοιμο σπόρο σόγιας συγκέντρωσης για την εμπορική αγορά. Το 2005, οριστικοποίησε την αγορά Seminis Inc, κάνοντας την την επιχείρηση παγκόσμιου μεγαλύτερη συμβατική σπόρου.
    Η ανάπτυξη του Monsanto και το μάρκετινγκ του γενετικά κατασκευασμένου σπόρου και της βοοειδούς ορμόνης αύξησης, καθώς επίσης και η επιθετική προσφυγή στο δικαστήριο, οι πολιτικές πρακτικές πίεσης, οι πρακτικές εμπορευματοποίησης σπόρου της και «ο ισχυρός-εξοπλισμός» της βιομηχανίας σπόρου έχουν καταστήσει την επιχείρηση αμφισβητούμενη σε όλο τον κόσμο και έναν αρχικό στόχο της μετακίνησης αλλάζω-παγκοσμιοποίησης και των περιβαλλοντικών ενεργών στελεχών. Ως αποτέλεσμα των επιχειρησιακών στρατηγικών και των συμφωνιών άδειας εκμετάλλευσης του, Monsanto ήρθε υπό έρευνα από το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ Υπουργείο Δικαιοσύνης το 2009.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Monsanto

    ΜΟΝΣΑΝΤΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

    Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων κατασκευάζεται και ανήκει σε μία αμερικανοεβραϊκή εταιρεία, την Monsanto, η οποία δεν θέλει να γνωρίζουμε πότε τα μεταλλαγμένα βρίσκονται στην τροφή μας. Η πλειονότητα των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο είναι αντίθετη με τα μεταλλαγμένα, διότι η γενετική μηχανική έχει συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία, με την απώλεια της βιοποικιλότητας, την αυξημένη χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα.

    Πρωταρχικός σκοπός της Monsanto είναι να μετατρέψει τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως σε ένα μεγάλο γενετικό πείραμα. Ωστόσο, μέχρι τώρα η επιτυχία της ήταν πολύ περιορισμένη. Το 85% των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών είναι συγκεντρωμένο σε τρεις μόνο χώρες: τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή και τον Καναδά. Επιπλέον, μέχρι σήμερα, μόνο τέσσερα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά (βαμβάκι, ελαιοκράμβη, σόγια και καλαμπόκι) έχουν καλλιεργηθεί σε εμπορική κλίμακα. Συνολικά, οι γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες καλύπτουν λιγότερο από το 1% της καλλιεργήσιμης γης.

    Σε πολλά μέρη του κόσμου (π.χ. στην Ευρώπη, Ρωσία, Αφρική και στις περισσότερες ασιατικές χώρες) μεγάλες εταιρείες τροφίμων και λιανοπωλητές αρνούνται να πουλήσουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Πολλές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών ή αρνούνται να τα εισάγουν. Παρ’ όλα αυτά και παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μεταλλαγμένα φυτά και τρόφιμα βλάπτουν το περιβάλλον και αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, η Monsanto εξακολουθεί να προσπαθεί να τα εισάγει στην παγκόσμια αγορά.

    Πρόσφατα, η Monsanto γνωστοποίησε ότι θεωρεί την εισαγωγή του μεταλλαγμένου καλαμποκιού ως το επόμενο υψίστης σημασίας πεδίο μάχης. Πρωταρχικός στόχος της είναι η Ευρώπη την οποία η Monsanto περιγράφει ως την «επόμενη ευκαιρία της», για να «επεκταθεί και να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά». Σκοπός της Monsanto είναι μέχρι το 2010 να έχει καλλιεργήσει σχεδόν 150.000.000 στρέμματα γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού στην Ευρώπη, όπως επεσήμανε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Bret Begemann.

    Τον Ιανουάριο του 2005 η Monsanto αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α. στην αμερικανική κυβέρνηση για δωροδοκία προς αξιωματούχους της Ινδονησίας που αποσκοπούσε στην αποφυγή ελέγχων στις νέες γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες βαμβακιού.

    Η Monsanto παραδέχτηκε επίσης ότι είχε πληρώσει πάνω από 700.000 δολάρια Η.Π.Α. για δωροδοκίες προς διάφορους αξιωματούχους της Ινδονησίας μεταξύ του 1997 και του 2002, που προέρχονταν από τις πωλήσεις των εντομοκτόνων της στην Ινδονησία, πωλήσεις για τις οποίες είχε δώσει λανθασμένα στοιχεία.

    Τον Ιούνιο του 2005 κάποιο γερμανικό δικαστήριο διέταξε τη Monsanto να αποκαλύψει δημόσια μια έκθεση 1000 σελίδων την οποία είχε αποκρύψει και αφορούσε εργαστηριακές έρευνες σε αρουραίους που είχαν καταναλώσει το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της εταιρείας ΜΟΝ863. Η απόφαση ελήφθη μετά από εκστρατεία της Greenpeace για την απόκτηση δικαιώματος πρόσβασης στην έκθεση, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η Monsanto προσπάθησε σθεναρά να εμποδίσει τη δημοσίευση της έκθεσης η οποία παρουσίαζε τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τις επιπτώσεις του μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην υγεία των αρουραίων.

    Σύμφωνα με έκθεση του Αφρικανικού Κέντρου για τη Βιοασφάλεια και της διεθνούς οργάνωσης Φίλοι της Γης:Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες στην Αφρική δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας. Οι περισσότερες μεταλλαγμένες καλλιέργειες που μέχρι σήμερα γίνονται για εμπορικούς σκοπούς προορίζονται για ζωοτροφές, και όχι για τη διατροφή, και καμία δεν έχει παρουσιαστεί ως μέσο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πείνας και της φτώχειας.

    Η γλυκοπατάτα της Κένυας που χρηματοδοτείται από τη Monsanto αποτυγχάνει. Η μεταλλαγμένη γλυκοπατάτα στην Κένυα παρουσιάστηκε ως βασική μεταλλαγμένη καλλιέργεια για να βοηθήσει τη γεωργία της Αφρικής. Ωστόσο, στα τέλη του Ιανουαρίου του 2004 και ενώ είχαν δαπανηθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, τα αποτελέσματα των πειραμάτων που αποδείκνυαν ότι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς, δημοσιεύτηκαν κρυφά. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι μη γενετικά τροποποιημένες γλυκοπατάτες είχαν αποδώσει πολύ περισσότερο από τη μεταλλαγμένη ποικιλία.Στα τέλη του 2005, η Νότιος Αφρική υιοθέτησε ακόμα και πάγωμα των νέων γενετικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών εν αναμονή μιας μελέτης του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας που είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση όλων των εισαγωγών του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού από τις Η.Π.Α. στη Νότιο Αφρική.

    Το βαμβάκι της Monsanto διαψεύδει τις προσδοκίες Ινδών αγροτών

    Κάποια θυγατρική της Monsanto στην Ινδία, η Mahyco-Monsanto, προωθεί μεταλλαγμένο βαμβάκι από το 2003. Η Monsanto ισχυρίζεται ότι το μεταλλαγμένο βαμβάκι (γνωστό επίσης ως «βαμβάκι Bt») μειώνει τις ζημιές των εντόμων, αυξάνει την παραγωγή και αυξάνει τα εισοδήματα των αγροτών. Όμως οι ισχυρισμοί της Monsanto ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα καθώς την πρώτη καλλιεργητική περίοδο το μεταλλαγμένο βαμβάκι απέτυχε δραματικά. Ένας συνασπισμός αγροτικών οργανώσεων από το Αντρά Πραντές, ένα από τα μεγαλύτερα κρατίδια της Ινδίας όπου καλλιεργούν βαμβάκι, δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: «παρόλο που προωθούσαν το βαμβάκι Bt ισχυριζόμενοι ότι θα μείωνε το συνολικό κόστος της καλλιέργειας με τη μείωση των ψεκασμών και επομένως του κόστους της κατανάλωσης εντομοκτόνων, αυτό απέτυχε πλήρως. Στην πραγματικότητα το κόστος της καλλιέργειας αυξήθηκα για όλες τις κατηγορίες αγροτών».

    Όμως, η Monsanto δεν παραδέχτηκε την αποτυχία των καλλιεργειών, ούτε αποζημίωσε στους αγρότες. Αντιθέτως, αύξησε τις προωθητικές ενέργειες για τη χρήση του βαμβακιού Bt την επόμενη περίοδο.

    Το 1999, η Monsanto υποσχέθηκε δημόσια να μην χρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς την «Τεχνολογία Εξολοθρευτής» (φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους). Τώρα η Monsanto λέει ότι μπορεί τελικά να αναπτύξει ή να χρησιμοποιήσει τους σπόρους που ονομάζονται «αυτοκαταστροφικοί σπόροι». Η νέα δέσμευση της Monsanto τον Φεβρουάριο του 2006 υπονοεί ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σπόρους της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής» σε προϊόντα που δεν προορίζονται για τη διατροφή και δεν αποκλείει και άλλες χρήσεις της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής» στο μέλλον.

    Σε απάντηση, περισσότερες από 300 οργανώσεις διακήρυξαν ότι υποστηρίζουν μια παγκόσμια απαγόρευση της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής», ισχυριζόμενοι ότι οι στείροι σπόροι απειλούν τη βιοποικιλότητα και ότι θα καταστρέψουν τα μέσα συντήρησης και τις καλλιέργειες 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που εξαρτώνται από τους σπόρους που συλλέγουν και επανακαλλιεργούν. Οι σπόροι φυτεύονται, η σοδειά μαζεύεται και οι σπόροι φυτεύονται εκ νέου την επόμενη χρονιά. Οι περισσότεροι αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν νέους σπόρους κάθε χρόνο, έτσι η συλλογή και η επανακαλλιέργεια των σπόρων είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους και τον κύκλο της γεωργίας. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η τροφή για χιλιάδες χρόνια.

    Με την «Τεχνολογία Εξολοθρευτής» της Monsanto, θα πουλούν σπόρους στους αγρότες για την καλλιέργεια των φυτών. Όμως αυτοί οι σπόροι έχουν τροποποιηθεί γενετικά, με αποτέλεσμα, όταν γίνεται η συγκομιδή της σοδειάς, όλοι οι νέοι σπόροι από αυτές τις καλλιέργειες να είναι στείροι (π.χ. νεκροί, άχρηστοι). Με αυτόν τον τρόπο οι αγρότες αναγκάζονται να αγοράζουν κάθε χρόνο νέους σπόρους από τη Monsanto, προκειμένου να καλλιεργήσουν τα προϊόντα τους.

    Σύμφωνα με τον Alejandro Argumedo της Ένωσης ANDES (Πάρκο της Πατάτας στο Crusco του Περού), «Οι αγρότες και οι ιθαγενείς σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να εμπιστευτούν τη Monsanto». Η υπόσχεση την οποία δεν τήρησε η Monsanto είναι μια πολύ μεγάλη προδοσία, διότι οι ιθαγενείς και οι αγρότες, κρατώντας τους σπόρους, εξασφαλίζουν τη διατροφική ασφάλεια και την αυτοδιάθεσή τους».

    Το 2005 έκθεση του Κέντρου για τη Διατροφική Ασφάλεια παρουσιάζει με τεκμήρια αγωγές της Monsanto κατά Αμερικανών αγροτών, αποκαλύπτοντας χιλιάδες ανακρίσεις, σχεδόν 100 αγωγές και πολυάριθμες πτωχεύσεις. Μετά από εκτεταμένες έρευνες και πολυάριθμες συνεντεύξεις με αγρότες και δικηγόρους, το Κέντρο για τη Διατροφική Ασφάλεια ανακάλυψε ότι η Monsanto έχει κάνει χρήση σκληρών ανακρίσεων και ανηλεών διώξεων που έχουν ουσιαστικά αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί Αμερικανοί αγρότες καλλιεργούν τη γη τους. Το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ποσό που έχει λάβει μέχρι σήμερα η Monsanto με απόφαση του δικαστηρίου είναι 3.052.800 $, ως αποτέλεσμα αγωγής που έγινε σε κάποιον αγρότη. Τα συνολικά καταγεγραμμένα ποσά που έχει λάβει η Monsanto ανέρχονται σε 15.253.602,82 $. Οι αγρότες έχουν πληρώσει κατά μέσο όρο 412.259,54 $ μετά από καταδικαστικές αποφάσεις.

    Κανένας αγρότης δεν είναι ασφαλής από τη δύναμη επιρροής της Monsanto. Έχει γίνει αγωγή σε αγρότες ακόμα και για το γεγονός ότι ο αγρός τους επιμολύνθηκε από τη γύρη ή τον σπόρο μεταλλαγμένης καλλιέργειας άλλου αγρότη˙ από γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους της προηγούμενης χρονιάς που ξεπετάχτηκαν, ή «είχαν επιζήσει και φύτρωσαν», σε αγρούς με μη μεταλλαγμένες ποικιλίες την επόμενη χρονιά.

    Η εύφορη γη της ΙΝΔΙΑΣ ποτίζεται με δάκρυα και πόνο, μητέρες φτιάχνουν για τα παιδιά τους μπισκότα από λάσπη!!! ενώ η εξαθλίωση των πολλών συντελείται ταυτόχρονα με την ιλιγγιώδη αύξηση των κερδών πέντε (5) εταιρειών που ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων. Αντί για ελπίδα για το αύριο, η απόγνωση για το σήμερα: 200.000 είναι οι Ινδοί αγρότες στη «ζώνη του βαμβακιού» που αυτοκτόνησαν την τελευταία δεκαετία λόγω χρεών σε τράπεζες.

    Οι άνθρωποι αυτοί αυτοπυρπολήθηκαν ή κατάπιαν φυτοφάρμακα όχι εξαιτίας της κακής σοδειάς ή κάποιας φυσικής καταστροφής, αλλά γιατί είναι δυσβάσταχτη η εξάρτηση από τη Μονσάντο, τον διεθνή γίγαντα της βιοτεχνολογίας στον αγροτικό τομέα.

    Στους αγρότες ανήκει η γη, όχι όμως οι πατενταρισμένοι σπόροι του μεταλλαγμένου βαμβακιού ΒΤ το οποίο καλλιεργούν. Ενώ επί αιώνες κρατούσαν για τη σπορά τους καλύτερους καρπούς του δικού τους χωραφιού, τώρα υποχρεώνονται, βάσει συμβολαίου, να αγοράζουν κάθε χρόνο από την εταιρεία τους σπόρους που θα φυτέψουν. Από την ίδια εταιρεία αναγκαστικά αγοράζουν τα παρασιτοκτόνα και τα ζιζανιοκτόνα. Το εξοντωτικό πακέτο συμπληρώνει η κρατική πολιτική για τα τρόφιμα, καθ’ υπαγόρευσιν της Παγκόσμιας Τράπεζας: το δημόσιο σύστημα διανομής τροφίμων, που κάποτε κάλυπτε το 97% της εσωτερικής κατανάλωσης, καταργήθηκε γιατί θεωρήθηκε εμπόδιο στην επέκταση του ελεύθερου εμπορίου. Έτσι, σήμερα η Ινδία εισάγει το 47% των τροφίμων της.

    Η Μονσάντο είναι πασίγνωστη για τη δημιουργία των σπόρων-«Εξολοθρευτών». Οι σπόροι-Εξολοθρευτές επιτρέπουν την καλλιέργεια μίας και μοναδικής σοδειάς, καθώς αυτή η σοδειά δεν παράγει βιώσιμους σπόρους. Αυτό θέτει τέρμα στη συνεχή, ανεξάρτητη παραγωγή ειδών διατροφής. Ο καλλιεργητής πρέπει να επιστρέψει στη Μονσάντο για να αγοράσει κι άλλους σπόρους, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να ελέγχεται απ’ την εταιρεία.

    Η Μονσάντο δεν είναι φιλανθρωπική εταιρεία, δεν ξόδεψε εκατομμύρια σε έρευνες για πλάκα, και δεν προσπαθεί με νύχια και δόντια να εξάγει μεταλλαγμένα στον κόσμο για να τρώνε οι φτωχοί, αλλα για χρηματικό κέρδος, και κυρίως για το πολιτικό και στρατηγικό κέρδος στις ΗΠΑ που η εξάρτηση του κόσμου διατροφικώς συνεπάγεται. Ας μην ξεχνάμε οτι η Μονσάντο είναι που κατασκεύασε το εντομοκτόνο Roundup και την συνθετική ορμόνη ανάπτυξης ζώων rBGH, και μετά η ίδια έφτιαξε τους μεταλλαγμένους σπόρους οι οποίοι αντιστέκονται το Roundup, και μάχεται να μην δείχνουν οι ετικέττες κρέατος ή γαλακτοκομικών οτι περιέχουν rBGH. Η Χιλλαρυ Κλίντον δούλευε ως δικηγόρος στη νομική φίρμα Rose απο το 1977, η οπoία φιρμα έχει ως πεδίον της την βιομηχανική αγροκομία και γενετικη μηχανική. Οι δεσμοί κυβέρνησης και μεταλλαγμένων είναι πολλοί και πολλαπλοί, με ανθρώπους-κλειδιά που δουλεύουν στο Υπουργείο τροφίμων και φαρμάκων να προέρχονται απο τις εταιρείες μεταλλαγμένων, π.χ. ο νομικός του υποδιεθυντής Michael Taylor μεταξύ 1991-94, είχε δουλέψει για την Μονσάντο ως δικηγόρος με αποστολή να εγκριθεί η rBGH απο το υπουργείο.

    Η Μονσάντο αποτελεί την πρώτη εταιρεία στον κόσμο στην παραγωγή χημικών βοτάνων για προστασία και ενίσχυση των φυτών, όπως και την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων για καλλιέργεια, κατέχοντας το εξωπραγματικό 80% της παγκόσμιας αγοράς.

    Με σχεδόν 17.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και κέρδη που το 2007 ξεπέρασαν τα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Μονσάντο έχει ως όραμα να φέρει μια καινούργια εποχή στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, αλλάζοντας στην ανάγκη και την ίδια την ανθρώπινη φύση.

    Η εταιρεία έχει μια μακρά παράδοση στην έρευνα και παραγωγή χημικών προϊόντων, που χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Agent Orange, χημικό που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ, επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον βιομηχανικές ουσίες και προσθετικές ουσίες στο φαγητό. Από τη δεκαετία του ’90 έγινε η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε στην αγορά γενετικά τροποποιημένους σπόρους πρώτης γενιάς, συνοδεύοντας αυτή την κίνηση με μια απίστευτη εκστρατεία διαφήμισης και προώθησης των «θετικών στοιχείων» των μεταλλαγμένων και της ανάγκης να περάσει η ανθρωπότητα σε νέα εποχή. Ανάμεσα στους δημοφιλέστερους μεταλλαγμένους σπόρους που κυκλοφορεί στην αγορά είναι αυτοί για τη σόγια, το βαμβάκι, το αραποσίτι, τη ζάχαρη, το σιτάρι, το λάδι, το ρύζι, τις πατάτες κ.ά. Οι μεταλλαγμένοι καρποί είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε να αντέχουν τα φυτά σε όλες τις καιρικές συνθήκες και εποχές του χρόνου, να αντιστέκονται στις φυσιολογικές ασθένειες της φύσης, να αναπτύσσονται γρηγορότερα και περισσότερο από το συνηθισμένο. Χ αρακτηριστική είναι μια νέα ορμόνη που απελευθέρωσε η Μονσάντο στην αγορά με μορφή ένεσης, που καθιστά τις αγελάδες ικανές να παράγουν περισσότερο γάλα. Επόμενο βήμα της εταιρείας είναι η χημική παρέμβαση σε πηγές νερού, ιδίως σε χώρες με λειψυδρία.

    Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η Μονσάντο δραστηριοποιείται σε μια βιομηχανία όχι ιδιαίτερα δημοφιλή στο κοινό. Μάλιστα, ακόμη και η επίσημη αντίδραση από πλευράς Ε.Ε. να μην αναγνωρίζει την ελεύθερη διακίνηση μεταλλαγμένων στην ευρωπαϊκή αγορά, δυσχεραίνει το εφιαλτικό όραμα της εταιρείας για ένα νέο κόσμο. Αντίθετα, η Μονσάντο δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου και εδρεύει. Οι στενές σχέσεις με όλα τα νομοθετικά σώματα στις ΗΠΑ είναι κοινό μυστικό, ενώ οι σκανδαλώδεις συνδέσεις της εταιρείας στην κυβέρνηση Κλίντον είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. Το ίδιο ισχύει και τώρα με την κυβέρνηση Μπους, με τον τελευταίο μάλιστα να διορίζει στο υπουργείο Περιβάλλοντος σε θέση-κλειδί υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας. Όμως το ακόμη χειρότερο που κάνει η Μονσάντο είναι ότι διασφαλίζει την επιλογή των επιστημόνων που συμμετέχουν σε επιτροπές δικαιοδοσίας παγκοσμίως σχετικά με τα μεταλλαγμένα, για να περνά σίγουρα τη θέση της. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις έως και ανοιχτό πόλεμο εναντίον των μεταλλαγμένων, «παραιτούνται», απολύονται ή περιθωριοποιούνται από τις θέσεις τους. Η άποψή τους δύσκολα φτάνει στα ΜΜΕ, κυρίως στην Αμερική, παρότι είναι συντριπτική στους επιστημονικούς κύκλους.

    Πώς το ... γάλα σπέρνει τον θάνατο από καρκίνο!

    Μοσάντο: Η πολυεθνική εταιρεία των μεταλλαγμένων...

    Για το μολυσμένο γάλα που καταναλώνουν οι Αμερικανοί, εξαιτίας της χρήσης της γενετικά τροποποιημένης αυξητικής ορμόνης των βοοειδών (rbGH) της εταιρείας «Mosanto», και σπέρνει τον … θάνατο από τον καρκίνο, μίλησε ο Καθηγητής-ερευνητής κ. Κωνσταντίνος Μουρούτης, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, την Κυριακή, 13 Απριλίου.

    Ο κ. Μουρούτης, αφού ανέφερε, ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε τη χρήση της γενετικά τροποποιημένης αυξητικής ορμόνης των βοοειδών (rbGH) της εταιρείας «Μοσάντο» για αγελάδες, στις 4 Φεβρουαρίου 1994, διερωτήθηκε: «Είναι απορίας άξιον το γεγονός, ότι επιτράπηκε η κυκλοφορία γάλακτος στη διατροφική αλυσίδα των Αμερικανών από κοπάδια που υποβάλλονταν σε αγωγή με rbGH, επτά χρόνια πριν από την πραγματική έγκριση». Και, πρόσθεσε, ότι: «Μια αγελάδα είναι ικανή να παράγει 10,000 τέταρτα γαλονιού γάλακτος ετησίως. Ένα κοπάδι από 200 αγελάδες θα μπορούσε να παράγει 1 εκατομμύριο τέταρτα του γαλονιού ετησίως. Πιθανόν, εκατοντάδες κοπάδια, τα οποία υποβάλλονταν σε πειραματική αγωγή με την ορμόνη, θα μπορούσαν να παράγουν ένα τέταρτο γαλονιού πειραματικού γάλακτος που καταναλώνονταν από κάθε Αμερικανό σε κάθε ένα από τα χρόνια πριν από την έγκριση».

    Από το 1994, είπε ο κ. Μουρούτης, η μεγαλύτερη ποσότητα του γάλακτος των Αμερικανών μολύνθηκε από το γάλα αγελάδων, στις οποίες εκχύθηκε ο γενετικά μεταλλαγμένος οργανισμός. Αυτά τα επτά συμβολικά χρόνια παντελούς άγνοιας, πρόσθεσε, μπορεί να συνέβαλαν στο ράγισμα του καθρέπτη που έφερε γρουσουζιά στις γενετικά τροποποιημένες τροφές. «Σαν το εκπληκτικό πολύχρωμο όνειρο του Ιωσήφ, αυτά τα χρόνια μετά την έγκριση της rbGH, συνέβαλαν στην έξαρση του καρκίνου και της επτάχρονης κακοτυχίας», είπε ο κ. Μουρούτης.

    Το πείραμα της «Μοσάντο» έπρεπε να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες! Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ανέφερε ο ομιλητής, έλαβε υπ’ υπόψη την αίτηση της αμερικανικής εταιρείας, προκειμένου να εγκρίνει τη χρήση της rbGH, αλλά τελικά την απέρριψε. Ο Καναδάς απέρριψε επίσης την αίτηση της Μοσάντο, προτιμώντας να περιμένει να δει, τι θα συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Στη συνέχεια ο κ. Μουρούτης αναφέρθηκε στο πώς και γιατί ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων επέτρεψε την κυκλοφορία του πειραματικού γάλακτος το 1989.

    «Η Μοσάντο έκανε αίτηση, προκειμένου να της χορηγηθεί έγκριση για την γενετικά κατασκευασμένη αυξητική ορμόνη (rbGH) τον Δεκέμβριο του 1986. Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά, πήραν την τελική έγκριση. Κατά τη διάρκεια αυτών των 8 ετών η Μοσάντο επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια και υπέβαλε 55.000 σελίδες στοιχείων στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Δύο μήνες μετά την αρχική αίτηση, η Μοσάντο έκοψε το σχοινί που συγκρατούσε την παγίδα. Ζήτησαν ‘μηδενική περίοδο ανάκλησης κι απόρριψης του γάλακτος’. Αυτό, που στην πραγματικότητα ζήτησε η Μοσάντο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ήταν να επιτραπεί η κυκλοφορία του γάλακτος, από κοπάδια που υποβάλλονταν σε αγωγή με τη συγκεκριμένη ορμόνη, χωρίς να γίνει περαιτέρω έρευνα», είπε ο ομιλητής.

    Ικανοποιώντας την αίτηση του 1989 της Μοσάντο, ανέφερε ο κ. Μουρούτης, η Judy Juskevich έγραψε: «Βασισμένοι στ’ αποτελέσματα της μελέτης που έγινε, σχετικά με τη χορήγηση της ορμόνης από το στόμα και στη γνώση μας σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τη βιολογική δραστηριότητα της σωματοτροπίνης των βοοειδών, δεν έχουμε αντίρρηση να ικανοποιήσουμε την αίτηση της εταιρείας».

    Οι άνθρωποι είχαν τυφλή εμπιστοσύνη στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, τόνισε στη συνέχεια ο ομιλητής, υποθέτοντας, είπε, ότι οι υπεύθυνοι υγείας της Αμερικανικής κυβέρνησης φρόντιζαν για την ανθρώπινη υγεία κι ασφάλεια. Αυτό το υπόμνημα, υποστήριξε, δείχνει ξεκάθαρα ότι έκαναν μεγάλο λάθος.

    Επεσήμανε, ότι, ολόκληρη η έγκριση βασίστηκε πάνω σ’ αυτήν τη μοναδική μελέτη και ανέφερε, ότι: «Το γάλα που προέρχονταν από κοπάδια που υποβάλλονταν σε αγωγή με rbGH μπήκε στην διατροφική αλυσίδα των Αμερικανών, επειδή ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έκρινε, ότι το εν λόγω γάλα ήταν ασφαλές για κατανάλωση, επτά χρόνια πριν από την έγκριση της ορμόνης».

    Στην περίπτωση της γαλακτικής ορμόνης, η Μοσάντο κι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συμπέραναν, ότι δεν υπάρχουν βιολογικές επιδράσεις σε πειραματόζωα από την αγωγή με rbGH. Αυτό, δεν ήταν αλήθεια, ισχυρίστηκε ο κ. Μουρούτης.

    Οι περισσότεροι Αμερικανοί, είπε, δεν γνωρίζουν, ότι τα πειραματόζωα που υποβλήθηκαν σε αγωγή με rbGH παρουσίασαν τεράστιες αλλαγές στο λεμφικό τους σύστημα. Οι σπλήνες αυτών των ζώων, τόνισε, αναπτύχθηκαν υπερβολικά. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, όμως, ισχυρίστηκε, ότι δεν υπήρχε απόδειξη βιολογικών επιδράσεων. «Βλακείες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρούτης.

    Σημείωσε, ότι, καθώς οι Αμερικανοί συνεχίζουν να καταναλώνουν γενετικά τροποποιημένο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ποσοστά των θανάτων που οφείλονται σε καρκίνο του λεμφικού συστήματος, έχουν απογειωθεί!

    Αναφερόμενος σε ανασκοπήσεις του SEER, σχετικά με τα στατιστικά του καρκίνου (τα ποσοστά αναφέρονται ανά 100.000 πληθυσμό) και το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ο ομιλητής επιβεβαίωσε ότι: Από το 1980 έως το 2000, οι θάνατοι από καρκίνο του λεμφικού αυξήθηκαν κατά 37,3% στους άνδρες και κατά 26,4% στις γυναίκες.

    «Είμαι εμβρόντητος! Το γάλα είναι όντως ένα θανατηφόρο δηλητήριο», κατέληξε ο κ. Μουρούτης.


    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=15& ... c3868579a5


    Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
    http://www.alepospita.blogspot.com
     
    MONSANTO COMPANY
    Επιστροφή στην κορυφή 
    Σελίδα 1 από 1
     Παρόμοια θέματα
    -
    » Σπόρους μιας χρήσης επιβάλλει στη Γαλλία η Monsanto

    Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
    SIMANTRO :: ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ(NWO) / ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ :: ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ-
    Μετάβαση σε: