ΜΙΚΡΑ ΔΕΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ
Ελέησόν με , η ευωδία των χριστιανών ,η Κεχαριτωμένη, η Πανάχραντος και βοήθησόν με διά το μέγα σου έλεος , δεδοξασμένη , πλουσιόφωτε , η ελπίς των μετανοούντων.
---------------------------------------------
ΕΥΧΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ
Κύριε ο Θεός μου , ο ποιών θαυμάσια , συ , ο μόνος Θεός , διέγειρόν με εκ της νόσου ταύτης , ίνα καταξιωθώ καγώ κοινωνός γενέσθαι των αγίων σου μυστηρίων πάνυ γαρ ηγάπησεν η ψυχή μου εκ της αχράντου σου σαρκός εμπλησθήναι και εκ τιμίου σου αίματος κορεσθήναι.
-----------------------------------------------
ΕΥΧΗ ΙΑΣΘΕΝΤΟΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ
Δόξα σοι , άγιε , τρισάγιε , υπερουράνιε Θεέ παντοκράτορ , ότι υπήκουσάς μου , του αμαρτωλού , και εχαρίσω μοιρωσιν ψυχής τε και σώματος . Και νύν , Κύριε μου Ιησού Χριστέ , καταξίωσόν με μεταλαβείν των φρικτών και αθανάτων και ζωοποιών σου μυστηρίων , εις άφεσιν αμαρτιών και εις αναγέννησιν του ενδον μου ανθρώπου.
------------------------------------------
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ
Δόξα σοι , Χριστέ ο Θεός , ότι ενεπλήσθην των αγαθών σου εισ κόρον μη στερήσης με και των επουρανίων σου , δια το μέγα έλεος.
----------------------------------------
ΑΙΤΗΣΙΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ
Ελέησόν με ,Κύριε , τον αμαρτήσαντα , συγχώρησόν μοι τω ασώτω , τω αισχρώ , τω μεμιασμένω , και οδήγησόν με εν τη τρίβω των εντολών σου , ότι αυτήν ηθέλησα.
-------------------------------------------------
ΑΙΤΗΣΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ
Κύριε ο Θεός μου , ο αριθμήσας τα πάντα εν συνέσει , ο τον ουρανόν τανύσας και την γην διαναστήσας τη πανσθενεί σου δυνάμει , ο δρακί κατέχων την σύμπασαν κτίσιν , δώρησαί μοι ισχύν κατά των πνευμάτων της πονηρίας , ίνα συντρίψω αυτά ρωννύμενος τω αγίω σου Πνεύματι
Από το βιίβλίο " Όσιος Νήφων Επίσκοπος Κωνσταντιανής , Ένας ασκητής επίσκοπος" σελ. 295-296