Σε κήρυγμα που σηματοδοτεί την έναρξη της λεγόμενης «Εβδομάδας Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα’, ο Rev Bob Fyffe είπε ότι η κίνηση για την ενότητα "είχε μετατρέψει τα πράγματα προς το καλύτερο" από την εποχή της παιδικής ηλικίας του στο Dundee, όταν τα αγόρια τον αποκαλούσαν "wee Proddy" (“wee Protestant” - ‘μικρέ προτεστάντη’).
Η ‘Εβδομάδα Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα’ διεξάγεται κάθε χρόνο από την οικουμενιστική οργάνωση
Churches Together in Britain and Ireland (CTBI) της οποίας ηγείται ο επισκοπικός Fyffe, από 18 - 25 Ιανουαρίου. Το φετινό θέμα είναι «Τα πάντα κοινά» (‘All things in common’).
Υπενθυμίζοντας την επίσκεψη του Πάπα στη Μεγάλη Βρετανία τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Fyffe σημειώνει πως η περίπτωση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ, του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ και οικουμενιστών εκπροσώπους που έβγαιναν από το Αβαείο του Γουέστμινστερ σαν ‘φίλοι’ θα ήταν «αδιανόητη» μόλις δύο δεκαετίες πριν.
«Εκείνοι που ζητούν την ενότητα της εκκλησίας του Θεού έχουν προχωρήσει πολύ και έχουν πετύχει πολλά», είπε.
«Δεν είναι απλώς ότι οι εκκλησίες έχουν γίνει πιο ‘φιλικές’ με άλλες εκκλησίες σε ένα επιφανειακό επίπεδο.
"Είναι ότι αυτή η κίνηση βοήθησε να ξεπεραστούν κάποιες βαθιά ριζωμένες έχθρες που έχουν στιγματίσει τις κοινότητες, μεταμορφώνοντας τις εκκλησίες ώστε να είναι πιο ‘ανοιχτές’ η μία στην άλλη.
«Και αυτό δεν έχει αλλάξει μόνο τους ίδιους, αλλά έχει αλλάξει την κοινωνία γύρω τους, κάνοντας τη ζωή των ατόμων και των οικογενειών πιο ειρηνική και εύκολη με την κοινότητά τους."
Σύμφωνα με τον Fyffe, ο οικουμενισμός «δεν είναι μια εκκλησιαστική ζεστασιά» και ότι η αναζήτηση της μεγαλύτερης ενότητας είναι απαραίτητη για τους Χριστιανούς.
Το ζητούμενο για τους πιστούς, είπε, είναι να αναγνωριστούν ως χριστιανοί από το πόσο καλά έχουν αγαπήσει τους άλλους.
"Το να είναι διχασμένοι οι Χριστιανοί είναι μια κακή μαρτυρία για τον κόσμο», είπε.
"Η πρόσκληση για την χριστιανική ενότητα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα όνειρο. [Είναι] το να ζεις με αυτά τα υψηλά ιδανικά που βοηθά τους άλλους να βλέπουν ότι η πίστη μπορεί να είναι μια πηγή ελπίδας.
Καθώς εκατοντάδες πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο σχεδιάζονται από εκκλησίες για την εβδομάδα της προσευχής, ο Rev Fyffe κάλεσε τις εκκλησίες να συμβάλουν στην προώθηση του διαλόγου, να προσφέρουν φιλοξενία, να ακούσουν και να «θεραπεύσουν αναμνήσεις» στις γειτονιές και τις κοινότητές τους.
Αντί να χρησιμοποιούν το δόγμα για να καθορίσουν τον «άλλο» ή τους «αουτσάιντερ», είπε, οι εκκλησίες χρειάζεται να δημιουργούν ασφαλείς χώρους όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ξεπερνούν τα σύνορα.
"Μόνο ως ενωμένος λαός, ως ολόκληρο το σώμα του Χριστού μπορούν οι Χριστιανοί να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον και να ξεπεράσουν τις μεγάλες ανησυχίες αυτού του καιρού σε συνεργασία με όλους όσους έχουν καλή θέληση», είπε.
«Το σημείο εκκίνησης για τη χριστιανική μαρτυρία μας είναι η Εκκλησία να γίνει αυτή η έκφραση της ενότητας, το υπόδειγμα αυτό της αποδοχής και της υποδοχής και της φιλοξενίας που έχει τις ρίζες της στο Θεό."
Οι πόροι για την φετινή ‘Εβδομάδα της Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα’ προέρχονται και από μια οικουμενιστική ομάδα στην Ιερουσαλήμ και οι χριστιανοί καλούνται να προσευχηθούν μαζί τους για την ενότητα της εκκλησίας και για την δικαιοσύνη και την ειρήνη στους Αγίους Τόπους.
πηγή ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ SIMANTRO FORUM:
Πρώην Μασόνος 33ου βαθμού αναφέρει ότι γνωρίζει λειτουργούς και ιερείς που ήταν Μασόνοι και κυρίως με αυτούς που είχαν σχέσεις με το εθνικό Συμβούλιο των Εκκλησιών.Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC ): Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Αγγλ. World Council of Churches, συντομογρ. ΠΣΕ) είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση, της οποίας σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας. Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών, από τις οποίες οι 157 είναι μέλη του, και αντιπροσωπεύει πάνω από 550 εκατομμύρια Χριστιανούς, σε περισσότερες από 100 χώρες.
Ιδρύθηκε τις 23 Αυγούστου 1948, και στα ιδρυτικά μέλη του συμπεριλαμβάνονταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου. Σήμερα συγκεντρώνει τις περισσότερες Ορθόδοξες, και έναν αριθμό Προτεσταντικών εκκλησιών, όπως την Αγγλικανική Εκκλησία, πολλές Λουθηρανικές, Μεθοδικές και Μεταρυθμισμένες, και μερικές Βαπτιστικές και Πεντηκοστιανές εκκλησίες. Επίσης συμμετέχουν Παλαιοκαθολικές, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ενωμένων και ανεξάρτητων εκκλησιών. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αν και δεν είναι εκκλησία-μέλος, συνεργάζεται στενά με το ΠΣΕ, στο οποίο αποστέλλει παρατηρητές και εκπροσώπους. Από την Ελλάδα, εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, στο ΠΣΕ συμμετέχει και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.
Το ανώτατο διοικητικό σώμα του Συμβουλίου είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία συνέρχεται ανά μερικά χρόνια. Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου είναι από το 2010 ο Όλαβ Φίξε Τβάιτ, από την Εκκλησία της Νορβηγίας η οποία συγκαταλέγεται στις Λουθηρανικές εκκλησίες.Ἡ συγκρητιστική χοάνη τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ὡς ἐκφράζεται
σήμερον τόσον εἰς τὸ Παγκόσμιον Συμβούλιον τῶν λεγομένων Ἐκκλησιῶν,
ὅσον καὶ εἰς τὰ διάφορα διεθνή fora καταδολιεύει καὶ εὐτελίζει τὴν Χριστια-
νικήν ἀποκάλυψιν καὶ ἐκκοσμικεύει τὸ ἄγγελμα τῆς σωτηρίας μετατρέπουσα
αὐτό εἰς ἡθικολογίαν στερουμένην ζωῆς, χάριτος καὶ δυνάμεως Θεοῦ.
Εἶναι τελικῶς ἡ προσπάθεια αὐτή μία ἀκόμη ἄπελπις ἀπόπειρα τοῦ βυθίου
δράκοντος νὰ ἐκμηδενίση τὸ σταυροαναστάσιμον μήνυμα ζωῆς τῆς Ἀποστο-
λικῆς Καθολικῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας.
Μητροπολίτης Πειραιῶς Σεραφείμ ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
(
Ρώμη 13-4-1986, ο πάπας στην εβραϊκή συναγωγή, για πρώτη φορά στην Ιστορία!)
(Ασίζη 1986)
ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πάπας)
(
πηγή φωτό )
Μήπως προωθούν την πανθρησκεία που θα επιβάλλει το Παγκόσμιο Σύνταγμα ;
Ακολουθεί απόσπασμα απο το Παγκόσμιο Σύνταγμα :
ΟΡΓΑΝΩΣΗ
1. Η παγκόσμια κυβέρνηση θα είναι μία κεντρική κυρίαρχη Ομοσπονδία με πέντε Διαμερίσματα, τα οποία συνεργάζονται με όλα τα Έθνη-Κράτη.
2. Η Ομοσπονδία και κάθε Διαμέρισμα διαθέτουν Νομοθετική Εξουσία (Κοινοβούλιο: Επιχειρηματικές Επιτροπές στην Ομοσπονδία και σε κάθε Διαμέρισμα, Βουλή - Γερουσία στην Ομοσπονδία, και Σώμα Αντιπροσώπων σε κάθε Διαμέρισμα), Εκτελεστική (Πρόεδρος) και Δικαστική (Ανώτατο Δικαστήριο, Κατώτερα Δικαστήρια και Μεσολαβητές).
Άρθρο VII: Συνεργασία των Θρησκευτικών - Εθνικών Ομάδων
1. Η Ομοσπονδία υποστηρίζει την ίδρυση μίας οργάνωσης, η οποία θα λειτουργεί σαν βήμα συζητήσεων και συστάσεων για τις θρησκευτικές/εθνικές ομάδες σε όλο τον κόσμο